Förbannade skönhetsideal-Läs detta!

Nu ska ni få en liten fråga att suga på...i ett ständigt aktuellt ämne.

Ok...here goes... vad är värst utav följande två.

A) En sextonårig artist som uppträder i kläder som kanske kan anses ligga några år under hennes egentliga ålder,men istället låter musiken och framträdandet i sig stå i fokus.

B)En sextonårig artist som surfar på 2000-talets gigantiska skönhetsideal-våg och uppträder i åtsittande och ordentligt utmanande kreationer, allt för att tillgodose normen för hur man ska se ut om du är hona och artist idag.

Anledningen till att jag reflekterar över detta just ikväll är simpel,jag läste ett blogginlägg för en stund sen som fick mig att reagera starkt.

Det jag läser är följande ;

"Hon fyller 17 år men klär sig som hon precis skulle börjat på högstadiet. Hon klär sig så hon inte framhäver sin kropp och hon har barnsliga blusar och maskeraddräkter på sig. Hon borde dra på sig skyhöga klackar och en tajt kort klänning som visar lite hud"

"Hon" i sammanhanget är Amy Diamond och kritiken gäller hennes val av scenkläder under kvällens melodifestival.

Och jag tänker faktiskt inte gå så hårt åt personen bakom inlägget, då det råkar vara en ung grabbhalva som själv är i sina sena tonår. Han kan inte rå för att han vuxit upp i ett decennium präglat utav absurd utseendefixering. Tre timmar efter att inlägget lades upp hade det även fått 55 kommentarer,de allra flesta från tonårsflickor,och alla höll de med,Amy var verkligen "ute",hon klädde sig inte utmanande nog på scen.

Nämner heller inga namn på bloggaren ifråga,det är inte ett dugg relavant i sammanhanget.

Det som är riktigt relavant är faktumet att tonåringar idag faktiskt har denna inställning till det hela. Vi snackar MTV generationen här och tiden då MTV stod för "Music television" tycks helt enkelt obarmhärtligen vara över. Musikvideos? vad är det? istället visas program som "Next" och "Made" och "My sweet sixten" istället.

Det förstnämda är ett riktigt sjaskigt "dejting program",det andra ett "jag är inte snygg/häftig nog ,gör om mig!" program och det sista ett program som går ut på att äckligt bortskämda amerikanska brat-snorvalpar firar sina 16års-dagar med att beklaga sig över att pappas kreditkort bara lyckats ordna Rihanna till att uppträda när Beyonce var högre på listan,alternativt så gnälls det för att pappa köpt en sketen jaguar när det var önskat en ferrari.

Men tonåringar tittar på skiten,tar till sig, och skriver sedan allehanda blogginlägg som går ut på att man ska vara snygg och sexig i alla lägen,annars hamnar man på utelistan.

I min värld är det hela totalt bananas. Så all respekt till Amy Diamond som inte  låter sig påverkas, och istället låter glädje till musik och bra framträdanden stå i fokus och inte störtlöjliga ideal som säger att du ska ha kort-kort och utmanande toppar och stå och åma dig runt någon jävla totempåle.

Bra där Amy, fortsätt så.

Visserligen kan jag väl gå med på att kvällens utstyrsel väl kanske var en smula barnkalas,det var den. Men vad f-n gör väl det,jag ser mycket mycket hellre det framför en 16åring som försöker vinna på sexighet genom att framträda sin icke färdigutvecklade kropp.

Så jag väljer tveklöst B... på frågan jag ställde i början av inlägget....B är värst.... vad väljer ni?

"Maybe if I act like that, that guy will call me back
Porno Paparazzi girl, I don't wanna be a stupid girl
Baby if I act like that, flipping my blond hair back
Push up my bra like that, I don't wanna be a stupid girl"

Utdrag från bästa låten som finns om skönhetsideal, "Stupid girls" med Pink. Jag vill gifta mig med Pink.

Förvänta er en utförlig imorrn om deltävling2 i sin helhet.

//C


Kommentarer
Postat av: carro

Kan inget annat än att hålla med dig. Ibland undrar man vad samhället gör med de unga. Det är bra att Amy står på sig tycker jag.

2009-02-15 @ 08:21:57
URL: http://carrobarrometer.blogg.se/
Postat av: Alessandra

Okej, men du väljer inte B, du väljer A..?!

Tycker det där är helt och hållet upp till var och en.

Det händer något med dom som är födda sent på 80 talet och sen har det bara fortsatt över till 90 talisterna, de är inte riktigt som oss och det kommer dom nog aldrig att bli det heller... Det gäller ju både i mode och i jobb. Men det är så här det kommer att se ut..

Ha en toppen dag!

2009-02-15 @ 09:00:36
URL: http://alessandra.se
Postat av: >> LOUISE

jag är ung, jag är 90talist. jag håller med dig till viss del. amy kanske inte skulle sprungit runt som en lite, lila clown men inte heller skulle hon ha "tajt och visa lite ben". det du skriver om, du måste vara medveten om att det finns ett mellanting.

ha de gott, hej

2009-02-15 @ 10:48:37
URL: http://lundberglouise.blogg.se/
Postat av: Veronica

Men..men..paff Jag tyckte Amy var skitsnygg igår!Sen gorde Amy rätt i sitt val av kläder för att hon 1) Slog igenom när hon var ung, och vi alla tycker hon var 11 nyss. B) Hon är inte den typen av tjej som ser sig, eller vill vara eller framstå som sexig c) Hon har blivit känd för sin musik hitills och inget annat, varför rikta uppmärksamheten från musik till kropp? Hade Amy kommit som Förra årets Charlotte Perelli DÅ hade vi kritiserat det eller hur? (Åh fy vilken tanke btw!)

2009-02-15 @ 15:48:10
URL: http://hundrafemtiocentimeter.blogspot.com
Postat av: Veronica

1,b,3,d ..heh..You get the point ^^

2009-02-15 @ 15:49:40
URL: http://hundrafemtiocentimeter.blogspot.com
Postat av: Anonym

hOn e jU fan 17 år jah ee sNArT 13 åå jah skULle ALDRIG kUNna klää migg såå där...

2009-02-15 @ 19:20:57
Postat av: Alessandra

Haha okej, va bra.. Men det var ju bara jag som läste så.. Alla andra förstod ju.

Ha en toppen kväll!

2009-02-15 @ 21:47:17
URL: http://alessandra.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback