Vurpan som uteblevMin vän Johannes är en ung man av många talanger.

Han är en sarkasmens konung som behärskar såväl satir och ironi som få andra,han är i klass med Bamses farmor ungefär när det kommer till den ädla konsten att grädda pannkakor och ja han kan till och med hantera en snöskoter.

Men när det gäller att köra snowracer,där går min gode vän bet.

Idag skulle han bjuda min mobilkamera på en graciös vurpa.

"Det här blir grymt Chris,det här måste du filma!" Menade han.

Efter en veckas vurpande behövdes inte mer,jag var övertygad.

Jag blev placerad längst ner i backen,där den spektakulära vurpan skulle förevigas,och jodå det luktade youtube.

Så kommer de då ner en efter en,först lille Edvin proffsigt rattandes en kälke,sedan skotrarna och dess förare och till sist ett gäng blandade blådårar i diverse snöfarkoster. Johannes syns inte till. Börjar ana oråd.

Efter en kvart kom han ner,bogserad av en skoter.

Så nog hade han vurpat alltid,rakt ut i skogen. Fjärran från min kameralins med andra ord.

Jag säger då det,vi är inte alla snowracekungar.

Mister coolTro mig när jag säger att man inte behöver pilotsolbrillor för att vara cool här uppe,det är kallt nog ändå.

Som ni ser har jag provat.

Under kvällarna i vår varma stuga har vi ägnat en hel del tid åt teve-spelande.

I vanlig ordning har det varit skrik och gnäll,welcome to hell.

Såsom sig bör när fem riktit usla förlorare stänger in sig i en stuga och kommer på den briljanta idén att möta varandra i låtsas-strider av olika slag.

Men så på den fjärde dagen så kom den rätta inställningen. Som svar på en förlust yttrades följande budskap;

"Det gör inget,man ska ha roligt."

Fullkomligt glimmrande förstås. Men vem kom så denna helrätta inställning från?

Mig? ...det var en gång en liten flicka som hette rödluvan...

Niklas?... Jo men tjena vi hörs.

Johannes?... Sällan kompis.

Patrik?...Icke.

Andreas?...Njet.

Nej,budskapet levererades utav Edvin,6 år.

Tragiskt? You bet.

Backe upp och backe nerSett en sparksolstol förut? Nu har du det. Är den inte vacker så säg?

Gårdagen skulle visa sig bli ett rent under av insiktsfullhet,efter igår kväll har jag kunnat dra följande briljanta slutsatser:

- Det är tråkigare att ta sig uppför en backe än nerför i en kälke,de spelar inte i samma liga,det är inte ens samma sport.

-Det tar ett grabbgäng tre dagar innan de går såpopera på varandra.

- Grillat älgkött är så pass gott att man saknar ord att beskriva det.

-Att göra ett besök på ett utedass då termometern visar sisådär 15 minus är långt ifrån hej baberiba.

LappkåtaOnly in Lappland folks,only in Lappland.

Låg humor? You bet. Så stäm mig

UtkiketDet här är vad som mötte våra ögon under gårdagskvällen

Vackert? Fan tro't.

500 mil i snön

Gårdagen visade sig bli en händelserik historia.

Dagen spenderade vi visserligen mestadels i vår lilla stuga där vi satt rejält förslappade och egentligen inte gjorde mycket alls , det var under kvällen det skulle komma att blixtra till.

Vi hade begett oss upp till en plats som kallas "Utkiket", som är en nu snö-överväxt rastplats med en utsikt värd att dö för.

Det gjordes upp brasa,det dracks kaffe,det grillades korv och det poppades popcorn,som sedan skulle komma att kryddas med socker, du har inte ätit popcorn förrän du ätit dem tillagade över öppen eld och kryddade med socker,sanna mina ord.

Vägen upp bjöd på de vackraste snölandskapen i mannaminne , och på vägen ner lät vi våra ständigt närvarande barnasinnen ta över totalt då vi susade ner för backarna i diverse glidtyg,vad sägs om en pulka formad som en solstol eller en liten röd snowracer?

Själv hade jag den sistnämda , och jag kan lova att det gick undan. Jag gick Michael Shumacher på backen med den lilla röda helt enkelt ,tog alla kurvor med stil och finess och krashade sedan graciöst(nåväl) i en snödriva.

"Vi drar till Lappland , tar whiskey med fast hand

"Se upp i backen för Upplandsattacken"


Nog för nu , åter imorrn. Mors//Snowracekungen

Hälsning från ica i storumanDet visade sig att det inte fanns 3G täckning i vår lilla lapplands-stuga,så nu bjuder jag på update från ica i Storuman. Jodå sörru så att.

Har dessutom bara tillgång till en hand då mina kvastskaft till vänner precis tvingade på mig en 2 kilos varukorg i den andra

Gårdagens stjärna tilldelas Jack Black för briljant mångsidighet.

Dagens sjärna blir fanimej jag själv,för att jag åker plastskidor ner för stugtak som ingen annan. Video på mitt lilla jackass-stunt kommer,var så säkra.

Nu ska vi röra oss tillbaka mot ingenmansland här. Får se om jag får tillgång till 3G nät imorrn annars är jag åter på onsdag då ska vi tillbaka till metropolen storuman.Mors!

HuddiksvallNu börjar det märkas att vi färdats norrut må jag säga,snön blir djupare och folket fåordigare. Och ändå har vi inte kommit längre än att vi precis lämnat glada huddik bakom oss och snart rullar in i Sundsvall.

Bara 7 timmars resa kvar alltså. Jösses

GävleGävle.

Snödjup:2 dm.

Toaletter:Apdoftande

Statoil-flickor: Söta.

Fjortisar: Tuggumituggande

Korv: Vattnig.

Nästa anhalt: Hudiksvall.

On the road againMorgonstund har roadtrip i mun,så sant som det är sagt minsann,för nu är vi på väg mot Lappland.

Det ni ser på bilden? Statoil-frukost. *sniff* *sniff* luktar nyvaket här? You bet.

Men på väg är vi.

Melodifestival , del 3

Jisses,Dra mig baklänges och kalla mig Harald,ikväll ställdes vi inför det blekaste starfältet hitills.

Melodi nummer ett : The queen - Velvet * *

Ni vet de här scenerna i Disneyfilmer när den elaka häxan sjunger en sång för att man ska förstå hur elaka planer hon har och hur mycket respekt hon minsann förtjänar? Refrängen i "The Queen" får mig att tro att detta är just en sådan sång. Versen sedan...fanns det någon sådan? Nej. Bara en rörig sörja. Det innebar ridå,och den vackra disneyhäxan fick ta sitt trollspö och magiska klänning och bege sig hem till slottet. Snipp snapp snut så var sagan slut.

Melodi nummer två : I got you - Rigo feat Topaz sound&Red Fox *

Rigo må kunna leva på respekten han förtjänat genom briljant jobb med Infinite mass och Latin kings,men här håller det inte hela vägen. Det räcker tyvärr inte att bygga en refräng på "I got you , you you you you you you you you you you you " det hela blir tjatigt innan det ens börjat,och det känns som att något saknas. Ett " Babe " till exempel hade hade väl knappast suttit helt fel i sammanhanget,men det är ju förevigt patenterat Sonny&Cher.  Så tyvärr,tanken var god och genomförandet snyggt och energiskt,men låten var några resor för svag.

Melodi nummer tre : Så vill stjärnorna - Molly Sandén * * *

Ja vad vill stjärnorna,Molly? Stjärnorna vill konkurera ut dig i melodifestivalen förstås. Men de lär få svårt. Låten är en ballad,signerad Bobby Ljungren. Och låter som.. ja.. ni vet,en ballad signerad Bobby Ljungren ungefär. Dock en ovanligt bra sådan,starkare än många andra denne schlager guru givit oss.

Klassisk sista-dansen-schlager är vad som serveras,och servitrisen håller ren Grythyttan klass. Det vill säga fröken Molly då,jäklarns så hon kan sjunga den unga fröken. Aftonbladets eviga schlager tyckare Markus Larsson skrev idag att håller Mollys röst så skulle det vara kvällens enda gåshuds-utslag. Rösten höll. Markus fick rätt. Det här var vackert.

Melodi nummer fyra : Baby goodbye - E.M.D * * * *

Detta är en ren godispåse av lättköpt pojkbandspop. Varje steg,varje posering,varenda frasering ger ifrån sig en fullkomlig explosion av BSB vibbar. Förra veckan var låt nummer fyra "1000 miles" med pudelrockarna i H.E.A.T,jag skrev då att hårdrockaren inom mig fullkomligt älskade det.

Hårdrockaren inom mig vill ikväll strypa mig långsamt med ett gammalt trumskinn,då läget är så att jag faktiskt gillar även denna deltävlings fjärde låt. Det spelar ingen roll om du inte går igång på pojkbandstrams och E.M.D till vardags,detta är en bra låt,vare sig man vill det eller inte. Och framförandet stilrenare än en armani kostym.

Sen fanns det komik med i det hela,det största smörpaketet danny hade gått till kändisfrisör för att vara extra fin och extra tilltalande för de små flickebarnen i stugorna. Det är ju viktigt det där,med frisyren. När man ska uppträda i hög hatt.

Melodi nummer fem : Du vinner över Mig - Michael Rickfors *


Ja du vann över mig,Micke Rickfors. Året var runt 1988 eller 1989 och jag träffade dig på ett hotellrum i Göteborg. Du var hej-tjenis-läget med min far eftersom ni båda är i samma bransh och kom så fram och snackade skit med oss för ett tag,du hade världens grymmaste jacka på dig tyckte jag då ,en riktig indianjacka med massa flärpar hängandes ner. Jag blev så pass imponerad att jag kan minnas det än idag,20 år senare. Så den kvällen,vann du över mig.

Jag gick sedan och växte upp och blev både bloggare,bartender och hårdrockstrummis,och du skulle komma att köpa vingarna för pengarna och rocka vidare. Ikväll känns det dock som att det lika gärna kunde ha varit 1989 fortfarande,då "Du vinner över mig" känns mer 80 tal än självaste hårsprayen . Så "Du vinner över mig" måste jag tyvärr säga kändes lite trist såhär 20 år senare, hur tuff jag än tycker du är i din indianjacka. Good to see you back tho,men vart var jackan?!

Melodi nummer Sex : Här för mig själv - Maja Gullstrand * *

Ja Maja..du verkar få vara där,för dig själv. Då detta var ännu en av de riktigt tilltalande idér som inte lyckas nå riktit ända fram. Visserligen finns här ett sensuellt och mysigt litet bossagung som får en lite småvarm,det är inte utan att höften rycker lite från tevesoffan och man vill liksom bara skutta in genom burken och ta en svängom med vackra Maja som dansar så fint.

Men låten och framförallt då texten , håller inte riktit till målinjen. " Tar en kopp kaffe och mår så bra " hum hum hum och sen "Tar vi en promenad" la la la tra la la , det blir för tramsigt. Tyvärr.

Melodi nummer sju : ALLA - Sofia *

Har vi hört detta förut? Korvspad. Vad sägs om i samtliga eurovision finaler de senaste 10 åren?

Det räcker med att östblocket skickar dessa typer av bidrag år efter år,det räckte till och med när Grekland gjorde det.

Att sända detta till Ryssland vore som att sända en bastu till finland, den skulle obarmhärtligen drunkna i mängden.

Med andra ord , detta var inget nytt, det får vara nog med flumtrummor,magdans och balkandunk nu,kvoten är fylld.

Melodi nummer åtta : You´re not alone - BWO *

Kvällens sista bidrag lärde oss något. Det lärde oss att BWO inte bör göra ballader. Åtminstone inte så länge som det är långtråkiga star-trek ballader som denna. Den påminde mig i mångt och mycket om en gammal Michael Jackson dänga,förutom att röstläget är mörkare på BWOs Martin så gav min radar starka utslag på att så var fallet.

Skillnaden är givetvis att Michael Jackson bra på att klämma ur sig just sådana ballader, medans BWO som vanligtvis brukar ge oss rediga uppåttjack musikmässigt nu närmast gav oss ett ordentligt sömnpiller.

Så BWO, fortsätt göra det ni är bra på istället, skutta runt som bumbibjörnar på ecstacy och ge oss totalt meningslös men uppiggande tuggimidunk. Och Bard,ta av dig hjälmen va?

Roadtrip baby

Ja imorrn sticker vi så norrut,90 mil roadtrip upp till Lappland,där vi ska spendera en vecka.

Gänget som åker blir
Jag
(En överenergisk pratkvarn)
ett drygarsel(Johannes)
en gnällspik (Patrik)
en Macho-riddare(Niklas)
och en redig besserwisser (Andreas)

Oyes,vi är ett härligt gäng.


En av mina kumpaner kommer ta med dator och mobilt bredband,så frukta icke tystnad från mig bloggmässigt.

Eller kanske snarare , ni blir inte av med mig *hånflin*

Har ju dessutom upptäckt att jag faktiskt kan uppdatera bloggen från mobilen,komplett med bilder och hela baletten.

Hallelujah.

Enda jag inte kommit på är hur man gör mellanrum mellan rader, men men har 10 timmars bilfärd att lära mig på så det löser sig säkert. Man är väl inte blond och blåögd heller *hitta en spegel* Hoppsan sa.

Nåväl , lär mest bli kortare inlägg och bilder från vår säkerligen otroligt spännande resa upp genom landet.

Det kan vara ett roligt biträde på en mack i Gävle här, en brutalt felparkerad SAAB i Huddiksvall där ,en lodis på en låda i Sundsvall , överkåta älgar som idkar älgskog..vem vet vad vi stöter på.

Men följ med på resan vetja. Det blir kul.

Melodifestival,del två.

Dåså,då tar vi och går igenom del två av melodifestivalen då.

Melodi nummer ett:  Show me heaven - Lili och Susie *

"Show me heaven" är tre minuter tramsig schlagerdunk som låter 80-tal,ser ut som 80-tal och framförs utav två systrar,som var rejält stora på...just det,80-talet. Så det här hade nog kunnat funka riktigt bra,om året varit 1987. 2009 känns det mest som att vi har hört det förut,vi har sett det förut och nej tack vi behöver inte se det igen.

Melodi nummer två: Jag ska slåss i dina kvarter- Lasse lindh och bandet :(

Jag vill inte ha Lasse lindh med band bråkandes i mina kvarter,jag vill helst inte ha dem bråkandes någonstans med den här låten.  "Jag ska slåss i dina kvarter" är en kreation med samma typ av lättköpt poesi-pop-rock kompott som Håkan Hellström´s låtar brukar bjuda på ungefär,ett koncept som ju visat sig funka rätt jäkla bra,så länge materialet är bra.Det är inte det här. De intetsägande verserna leder oss in i en mörk gränd,där vi misshandlas av en stressad refräng som Lasse måste spillt kaffe på när han skrev,då den mest känns som en rejäl koffeinöverdos.

Melodi nummer tre: Never been here before- Jennifer Brown * * * *

*Sniff sniff* det luktar sent 60-tal och nattklubb i Chicago? Nej vänta nu,det var bara Jennifer Brown på melodifestival. Bara och bara dock,det här är riktigt bra. "Never been here before" är synnerligen välskriven och snyggt framförd. Vi möts av hjärta och smärta i klassisk Dusty Springfield anda och en välsjungande Brown,som tillsammans med en halv stråkorkester och ett litet storband levererar den första "riktiga" låten i melodifestivalsammanhang på väldigt länge.

Melodi nummer fyra: 1000 miles- H.e.a.t * * * * *

Hårdrockaren i mig fullkomligt älskar det här,bortser jag från den,ja då gillar jag 1000 miles ändå. Anledningen är av enklaste sort:det är en riktigt bra låt. Det hela är en grymt god musikalisk drink där lika delar Scorpions och Europe kramar varandra i vers och mellanspel för att sedan ledas in i en kraftfull refräng som andas Bon Jovi ända in i teverutan.

Sen att upplands-väsby rockarna envisades med att spöka ut sig i ordentligt kliché aktiga scenkläder och använde sig av varenda gammal utsliten pudelrocksposering som någonsin uppfunnits,det lämnar jag därhän.

Melodi nummer fem: Kärlekssång från mig- Markoolio * *

Det här var precis så som man kunde tro att Markoolio i melodifestival skulle låta. Som ett stort skämt. Och det gör han ju alltid karln,det är ju det som är hela poängen med Markoolio. Så just därför hade det säkert kunna bli riktigt roligt detta,på det där sättet som det till exempel blir när Christer Lindarw sjunger "åh när ni tar saken i egna händer"  ni vet. Så blev det inte.

"Kärlekssång från mig" är inte en bra nog låt för att roa. Att allmänt driva med redan kända ballader tycks vara visionen,då det lånas ackord och melodier hejvilt, det är några ackord från "det blir alltid värre framåt natten" här och lite Jan Johanssen där och framförallt hörs "Can you feel the love tonight" i refrängen,då halva melodin är lånad. Men det blir bara pannkaka av alltihop,så nej Markoolio,det var ett skämt,men det var inte roligt nog.

Melodi nummer sex: It´s my life - Amy Diamond * *

Bobby Ljungrens första och enda bidrag denna kväll hade jag älskat,om jag varit fjorton år och på disco. "It´s my life" låter som om den tyska technogruppen Dune tar en fika med musiken från en tonårsfest i Gislaved. Unga fröken Diamonds framträdande sedan,roliga timmen koregrafin sitter där den ska och rösten låter som den brukar,tonsäker men barnslig. På tuggimifronten intet nytt. Vad hon hade på sig sedan? Det har jag redan skapat debatt om en bit ner på bloggen.

Melodi nummer sju: What if- Cookies N Beans * *

Det här trodde jag att jag skulle gilla,då countrypop av den sort som flickorna i Cookies N Beans bjuder på brukar falla in under kategorin "småmysigt" i min bok. Och jag gillade den faktiskt med, i 40 sekunder. Så långt tycker jag nämligen låten är just det,småmysig. Sen skenar den iväg åt ett håll jag inte vill följa,den skenar nämligen iväg till ingenstans alls. Den börjar väldigt lovande,men blir sen lika intetsägande som ett Paris Hilton citat. Synd. Det är begåvade tjejer det här,men "What if" är för svag som låt.

Melodi nummer åtta: Hope&Glory - Måns Zelmerlöw * * * *

Sist ut i startfältet,storfavoriten Måns Zelmerlöw. Och jag måste ge hatten av åt den unga grabbhalvan från lund,han är begåvad. Framträdandet är häpnadsväckande proffsigt genomfört och ur strupen släpps inga misstag igenom. Det vi har här är inget annat än en renodlad entertainer,en svensk Robbie Williams om du vill.

Låten sedan är ett pampigt energipaket, en bombastisk hyllning till kärleken signerad Fredrik Kempe. Och visst fan funkar den,trots att den är tjatigare än en ICA reklam så glider den räkmacka hela vägen till globen. Kort sagt,artisten gjorde låten i detta fall.

Konsekvenserna av sex

Tror jag avslutar bloggandet för ikväll med en liten fräckis. Snubblade över den här bilden tidigare ikväll,den fick mig att dra på smilbanden, check it out.


Förbannade skönhetsideal-Läs detta!

Nu ska ni få en liten fråga att suga på...i ett ständigt aktuellt ämne.

Ok...here goes... vad är värst utav följande två.

A) En sextonårig artist som uppträder i kläder som kanske kan anses ligga några år under hennes egentliga ålder,men istället låter musiken och framträdandet i sig stå i fokus.

B)En sextonårig artist som surfar på 2000-talets gigantiska skönhetsideal-våg och uppträder i åtsittande och ordentligt utmanande kreationer, allt för att tillgodose normen för hur man ska se ut om du är hona och artist idag.

Anledningen till att jag reflekterar över detta just ikväll är simpel,jag läste ett blogginlägg för en stund sen som fick mig att reagera starkt.

Det jag läser är följande ;

"Hon fyller 17 år men klär sig som hon precis skulle börjat på högstadiet. Hon klär sig så hon inte framhäver sin kropp och hon har barnsliga blusar och maskeraddräkter på sig. Hon borde dra på sig skyhöga klackar och en tajt kort klänning som visar lite hud"

"Hon" i sammanhanget är Amy Diamond och kritiken gäller hennes val av scenkläder under kvällens melodifestival.

Och jag tänker faktiskt inte gå så hårt åt personen bakom inlägget, då det råkar vara en ung grabbhalva som själv är i sina sena tonår. Han kan inte rå för att han vuxit upp i ett decennium präglat utav absurd utseendefixering. Tre timmar efter att inlägget lades upp hade det även fått 55 kommentarer,de allra flesta från tonårsflickor,och alla höll de med,Amy var verkligen "ute",hon klädde sig inte utmanande nog på scen.

Nämner heller inga namn på bloggaren ifråga,det är inte ett dugg relavant i sammanhanget.

Det som är riktigt relavant är faktumet att tonåringar idag faktiskt har denna inställning till det hela. Vi snackar MTV generationen här och tiden då MTV stod för "Music television" tycks helt enkelt obarmhärtligen vara över. Musikvideos? vad är det? istället visas program som "Next" och "Made" och "My sweet sixten" istället.

Det förstnämda är ett riktigt sjaskigt "dejting program",det andra ett "jag är inte snygg/häftig nog ,gör om mig!" program och det sista ett program som går ut på att äckligt bortskämda amerikanska brat-snorvalpar firar sina 16års-dagar med att beklaga sig över att pappas kreditkort bara lyckats ordna Rihanna till att uppträda när Beyonce var högre på listan,alternativt så gnälls det för att pappa köpt en sketen jaguar när det var önskat en ferrari.

Men tonåringar tittar på skiten,tar till sig, och skriver sedan allehanda blogginlägg som går ut på att man ska vara snygg och sexig i alla lägen,annars hamnar man på utelistan.

I min värld är det hela totalt bananas. Så all respekt till Amy Diamond som inte  låter sig påverkas, och istället låter glädje till musik och bra framträdanden stå i fokus och inte störtlöjliga ideal som säger att du ska ha kort-kort och utmanande toppar och stå och åma dig runt någon jävla totempåle.

Bra där Amy, fortsätt så.

Visserligen kan jag väl gå med på att kvällens utstyrsel väl kanske var en smula barnkalas,det var den. Men vad f-n gör väl det,jag ser mycket mycket hellre det framför en 16åring som försöker vinna på sexighet genom att framträda sin icke färdigutvecklade kropp.

Så jag väljer tveklöst B... på frågan jag ställde i början av inlägget....B är värst.... vad väljer ni?

"Maybe if I act like that, that guy will call me back
Porno Paparazzi girl, I don't wanna be a stupid girl
Baby if I act like that, flipping my blond hair back
Push up my bra like that, I don't wanna be a stupid girl"

Utdrag från bästa låten som finns om skönhetsideal, "Stupid girls" med Pink. Jag vill gifta mig med Pink.

Förvänta er en utförlig imorrn om deltävling2 i sin helhet.

//C


Sveriges sämsta förlorare

Tänkte bjuda er på lite mer kul denna lördag.

Har tidigare förklarat på bloggen hur jag och mina grabbpolare blir när vi möter varandra i allehanda låtstas-strider.

Fem utav sveriges förmodligen dåligaste förlorare som gång på gång kommer på den genialiska idén att tävla mot varandra i kortspel och tevespel, tro fan att det blir humor.

Var och en av oss spelar mer än gärna ,men hatar att förlora.

Känslokompotten vi bjuder varandra på är således underbart blandad.

Det är tjo och tjim och mintpastill.

Det är gnäll och skrik och brända lik.

Det är även under nördkvällar som dessa som ordentligt humoristiska saker kan ploppa ur oss. Med några cl fin whiskey i kroppen och X antal timmars tevespelande i ryggen kan rätt underhållande små citat födas.

Det kan ställas frågor som....

" Alltså....fattar du vilket......sprut!! jag hade kunnat få?!"

"  men!.........varför blir det sådär?..... varför står man i bajs ibland?? "

Eller det kan ges djupsinniga uppmaningar som

" Skrynkla inte upp kalsongerna i onödan "

Det vill säga just det citat som jag belönat min gode vän Niklas dagens stjärna för (se längre ner i bloggen)

Om en vecka sticker grabbarna och jag upp till Lappland. Vi stannar i en vecka. Spelen ska med.

Fem usla förlorare. Sju spelkvällar. 30 minusgrader. Det hela lär bli....väldigt intressant.

Ikväll följer jag andra deltävlingen av melodifestivalen. Stay tuned för en redogörelse.

Dags att rusa...Mors//C

Om humor vore terrorism

Så vore nog denna man hyfsat efterspanad.


Låg humor? Jo tack.  Så stäm mig.

Nu måste jag åter rusa , jag har nördar att besegra i spel.

Ciao!

Jag har blivit rånad!!

Jag tror faktiskt jag har det. Det saknas två ting här hemma i min lägenhet som antingen utvecklat ben och rymt eller blivit stulna, någon annan möjlighet ser jag icke. Jag tror mest på det sistnämda.

Så ni får ursäkta om jag var lite upptagen igår ,hade fullt upp med att kontakta Säpo,Scotland Yard,FBI,CIA och U.S marshals. 

Många frågor har ställts om hur bovarna såg ut. Dessvärre vet jag inte säkert, så jag har fått skicka runt en bild på björnligan,för så ser väl alla bovar och banditer ut?


Det jag däremot har kunnat ge de frågvisa herrarna jag talat med är några väldigt goda ledtrådar. Det är nämligen så att man kan göra väldigt goda antaganden om tjuvarna bara genom att titta på vad de faktiskt har stulit från mig.

*Dom har dålig syn , eller är väldigt intresserade av DVD filmer och dataspel,eller annat som kan behöva putsas.
*Dom har ont någonstans , eller har hög feber. Helt klart är att de behöver någon typ av smärtlindring.

Detta vet jag alltså genom att kolla på de två ting som jag helt enkelt måste ha gått och blivit bestulen på.

*En glasögon-putsduk modell jättebillig från synsam
*En alvedon tablett (min sista!)

I förrgår var dem här , igår när jag behövde dem var de båda borta. Klart fan det måste vara stöld.

Håll gärna utkik efter halvblinda sjuklingar gott folk!! Hittelön utlovas i form av en termos kallt kaffe och 10 meter tandtråd till den som fångar bovarna.

Hilfe!! //C

Melodifestival, del 1

Sisådär , dags att beta av deltävling nummer ett av "Sveriges största musiktävling" då.

Normalt sett skulle detta inlägg publicerats redan under lördagskvällen, aktiva läsare av According to Chriz vet ju dock att då var jag  fullt upptagen med att plita ner mina åsikter om en viss svensk bloggerska.

Så sammanfattningen av första delen av schlager-röjjet tar vi istället här och nu.

Vi kan väl börja med det väsentliga , låtarna.

Melodi numero uno : Tick tock - Nina söderquist. * *

Pink på ryssfemmor , enligt aftonbladets Markus Larsson. Hyfsat passande, men mer Linda Bengtzing om du frågar mig , så nej , detta var mer som Carola på ryssfemmor. Kolla bara på vindmaskinsknepet fröken söderquist använder sig av(titta in i kameran med vinden blåsandes rakt framifrån,sträck ut handen och knyt den sedan samtidigt som du flörtar med TV-tittarna med en blinkning) En sångtalang må hon vara fröken söderquist , men låten är minst sagt sådär. Låter som en halvtaskig E-type dänga som hånglar med en Nightwish demo ungefär. *Gäsp* Nästa?

Melodi nummer två : Welcome to my life - Jonathan Fagerlund. *

Welcome to my life är en glad liten poplåt,inte särskilt spännande och långt ifrån banbrytande på något sätt,men med rätt artist kunde man säkert kunnat bli småmysigt glad utav den,sådär som man bara kan bli utav välskriven uptempo pop.Jonathan Fagerlund,är inte rätt artist. Unge herr Fagerlund må ha ett utseende som säkerligen sätter tonårsflickors hjärtan i brand och sångrösten är det inget fel på.Det han faller på är karisma,där har han noll. Låten må vara bra,artisten pojkbands-snygg,men är du inte mer karismatisk än en stekspade -Torsk.

Melodi nummer tre : Med hjärtat fyllt av ljus - Shirley Clamp. * *

Stackars stackars Shirley Clamp, som var favorit-tippad men kom sist. Så skulle man kunna säga. Men det vore idiotiskt. Låten hon framförde på melodifestival-scenen var inget nytt. Det var en ballad signerad Bobby Ljungren och lät precis som en ballad signerad Bobby Ljungren  alltid gör,med alla ackord och tonartshöjningar som hör en ballad,signerad Bobby Ljungren till. Shirleys röst höll dock inte denna kväll,den vanligen så vackra rösten med det speciella svajjet var hårt drabbad utav sjukdom,det hördes. Därför kom "Med hjärtat fyllt av ljus" sist denna kväll. Men misströsta inte kan lova att nästa vecka intar nästa ballad signerad Bobby Ljungren rutan.

Melodi nummer fyra : Jag tror på oss - Scotts *

Arvingarna,kom tillbaka. Allt är förlåtet.

Och Pling... "Den lilla stan inatt...är full av massa rödljus...du vet jag tror på oss" 25 års textskrivande senare och detta är resultatet? Kom igen.

Låten sedan - Överhurtig och tramsig. Mer ord än detta finner jag inte.

Melodi nummer fem : Emilia- You´re my world. * * *

Vackra Emilia och "You´re my world" gör mig glad.  Dels så är låten en väldigt glädjespridande liten historia,den utstrålar värme och glädje och det smittar av sig när man hör den.Emilia må sjunga lite småsurt på sina ställen,men vad gör det,det blir bara charmigt. You´re my world gör mig även glad för att Fredrik "Figge" Boström som skrivit låten tillsammans med Emilia är en gammal musiker-kollega till min far, så jag råkar veta att "Figge" är en riktit skön typ med klar musikalisk begåvning som förtjänar all framgång. Jävig? inte då.

Melodi nummer Sex : Stay the night - Alcazar * * * *

Här har vi välproducerad tuggimipop i allra högsta grad. Och jag har svårt att tycka illa om "Stay the night" och Alcazar. Den är för välproducerad och snyggt framförd för detta. En sådan låt som kommer sätta sig som klister,vare sig man vill eller inte. Och det är samma visa varje gång med Alcazar , jag tror på förhand att jag kommer spy galla över dem och vad de nu åtagit sig att framföra,eftersom tuggimidunk av denna sort normalt sett får mig att må illa. Men jag kan inte. Dom har helt enkelt vad Jonathan Fagervall eller vad han nu hette saknar, Sällan skådad energi och Karisma.

Melodi nummer sju :  Snälla snälla - Caroline Af Ugglas *

Snälla snälla snälla Caroline Af Ugglas , varför måste du vara så utflippad. Jag ser det vackra och genuina i detta bidrag ,men jag kan inte uppskatta det. Utflippade superflummiga konstnärspersonligheter har jag alltid haft svårt för att ta till mig,likaså här. Låten är vacker och känslosam. Framförandet är genomfört på ett sätt som bara en personlighet som Caroline Af Ugglas kan, lidelsefullt och väldigt "icke-schlager". Men nej ,jag köper varken låten eller framförandet , det blir för mycket för mig.

Melodi nummer åtta : Disconnect me - Marie Serneholt * *

Jaha , och vad har vi här då? Längst ner i Britney Spears låda med ratade demos fanns denna låt och sedan skickas den till svenska melodifestivalen? Jag tror nog bannemig på det. Plastig och intetsägande är den hursom,och vad Marie Serneholt beträffar så gör hon väl vad hon kan med en redan dömd popdänga,varken mer eller mindre. Placeringen blev 6a eller 7a om jag minns rätt , tacka fan för det.


Petra Mede sen då? På tok för stasad. Nervositet kan man förstå. Men Petra Mede är i melodifestivalen som Petra Mede brukar vara , högljudd och alldeles för intensiv.

Tagga ner Petra , så är du ok.

Nya reglerna/röstningen? Fattade nada. Var det någon som förstod får ni gärna slänga en kommentar , tills dess lär det förbli rena grekiskan för mig.

Man kan tro att den andra röstomgången är för att kunna få ut mer pengar från SVT´s sida dock.

Snälla SVT , säg att det inte är så.

Nästa lördag är cirkusen igång igen , då blir det visst bla Markoolio och något hårdrocksband som heter Heat , det kan bli kul.

Skärpning kommer.

Har skummat igenom min blogg lite grann och insett att jag nog är alldeles för dålig på bilder.

Detta tänker jag skylla ifrån mig på att den digitalkamera som jag har i min ägo är ett litet monster som slukar batterier raskare än Pamela Andersson slukar karlar.

Min mobiltelefon sedan , den mår inte så bra.

Innan jul någon gång flög den i golvet under ett telefonsamtal. Minns jag rätt så stod jag på huk och rotade i en låda,och försökte klämma fast luren mellan axeln och örat.

Inte en bra idé när man som jag har en återkommande vana av att vara ungefär lika smidig som en elefant på ett par skridskor,något jag bittert insåg den kvällen då mobilen gled ur sitt läge och störtade ner i parketten.

Efter detta har jag haft en rejält trasig display , den sprack på insidan utav smällen och sedan dess har den blivit mer och mer svårläst. Igår morse tog den så sitt sista andetag och idag är den helt vitsuddig.

Men jag misströstar icke , lyckligtvis var det som så att mitt mobilabonemang behövde förnyas snart ändå , så nu har jag en ny fräsh yuppienalle beställd och på väg. Hallelujah.


8.1 Megapixel baby! Det lär räcka rätt fint för att bjuda bloggen på bilder skulle jag tro.

Och GPS sedan,äntligen kan jag dra ut på långpromenader i skogen utan att vara rädd att gå vilse. Som jag har längtat.

Onsdag eller Torsdag lär den anlända , min nya lilla leksak. Förvänta er bilder. Jag ska överösa er med dem, vare sig ni vill eller inte.

Lika som bär

Lika som bär bilder, är det inte roligt så säg?  Dags att hitta några till bloggen tror jag bestämt.

                 
Min vän Totte?                                  En Wraith från stargate Atlantis?

                 
Matthew"Chandler" Perry?             Henrik Schyffert?
                                                            
                  
Marie serneholt?                             Barbie?

                        
Michael Madsen?                     Lars Ulrich?

           
Tyler"Fight club" durden?       Jag i min röda skinnjacka?!Visst är samtliga verkligen lika som bär? rena tvillingar för fagerlöv.

Nu ska jag behandla den otroligt irriterande huvudvärk jag dragits med sen igår, sen blir det handla föda.

Ta hand om er//C

Utmanad!

Ska verkligen According to Chriz ge sig in i alla dessa utmaningar hit och dit som figurerar runt på diverse bloggar just nu?

Mjo , låt gå för den här gången då.

Så här går spektaklet tydligen till , Tess (tesssthlm.blogg.se) har utmanat mig och dessa äro reglerna.

Du ska göra som så här. På din egna dator ska du plocka fram bildmapparna. I den sjätte mappen ska du leta fram den sjätte bilden. Beskriv sedan kortfattat vad den bilden föreställer. När du väl gjort det ska du utmana sex av dina bloggpolare och göra samma sak. Länka till dem och låt de veta "du är utmanad."

Nu är det såhär va att jag nyligen formaterat min dator,så jag har egentligen bara en mapp med bilder än så länge.

Undrar om jag blir diskad av någon sorts jury då.(?) Ser framför mig en Tony Irwing-typ som ringer upp och säger

"Chrisss , du haer mycke bilderr och det er väldi väldi bra, MEN! dina mappar ,K-a-t-a-s-t-r-o-f!"

Det vore lite småroligt. Nåväl , här kommer den sjätte bland mina bilder hursom.


Jag har inte den blekaste vem killen som sitter och fejkblöder är, men donnan i fokus heter Jonna. En sannerligen vacker tös som jag lärde känna under slutet av 08, och dessutom utvecklade lite av en svaghet för , jag menar kom igen , vem kan klandra mig?

Det var bilden det ja , sen ska man visst utmana 6 andra bloggar med. Pust. Ok , följande sex..game on!

Veronica - http://www.hundrafemtiocentimeter.blogspot.com/

Tina - http://neckis.blogg.se/

Jonna - http://jonnisr.blogg.se/

Johan - http://barajohan.wordpress.com/

Björn - http://bjornnastet.com/  

Dea - http://Jag-är-seg-med-att-komma-igång-med-min-blogg-trots-att-jag-pratat-mkt-om-att-starta-en-efter-jag-har-läst-det-här-kommer-jag-med-en-lite-små-irriterad-suck-skylla-på-för-mycket-plugg-punkt-blogg-punkt-se

Detta är mina sex nogrannt(nåväl) utvalda , do not dissapoint me, då jäklarns. 

Nu blir det BECK film, tjipp-tjillevip påer! //C

Fenomenet Blondinbella

Nu får det vara nog. Nu ska jag tackla fenomenet blondinbella.

Henne som person kan jag inte säga mycket om, jag vet för lite om sveriges stora "bloggdrottning" för att kunna göra det.

Däremot , hypen kring henne och hennes blogg. Den har jag desto mer att säga om.


Hypen

Jag kan förstå,att tonårstjejer runt om i landet tilltalas av allt det nu fröken löwengrip kan tänkas ta upp på sin blogg.

Tro fan det, då personen bakom den rosa lilla bloggdatorn själv är en tonårstös. Tro fan då att kidsen tycker att blondinbella är teh shit.

Men hypen kring det hela,och det faktum att blondinbella faktiskt av många tycks anses vara en förebild och ett föredöme för unga tonårstjejer. Det är för mig helt bananas.

Hon är ju för bövelen själv kvar i tonåren,hon ligger därmed i mångt och mycket på en snarlik nivå som sina läsare när det gäller mognadsfrågor och dyl. Så föredöme/förebild? Nja.

Hon är dock målmedveten och driftig sägs det , 18 år gammal och driver redan två företag. Det ena av dessa då bloggen blondinbella.se och det andra en nätbutik, Bellme.se. Såhär beskrivs Bellme på den egna sidan:


"Bellme är en Internetbutik som drivs av Isabella Löwengrip och Kreativa Butiker AB

Bellme, som riktar sig till ungdomar, är en ny sorts outletbutik där man varje dag kan köpa kvalitetsvaror, som t ex mode, kosmetika och pylar, till fyndpris. Då Bellme erbjuder en och endast en vara per dygn kan man säga att Bellme påminner om en blogg. Priserna är låga och ambitionen är att erbjuda lägst pris enligt prisjämförelsesajterna. "

Med andra ord , vid slutet av dagen så är företagen det pratas om två bloggar.

Mycket pill säkerligen,visst, men kom igen... inte direkt så att flickebarnet driver Volvo och Sparbanken här.


Bloggarna

*Blondinbella.se - Från början en helt vanlig tonårsblogg skriven av en helt vanlig tonårstjej från stockholm , idag i stort sett detsamma bara det att tjejen ifråga åldrats fyra år och gått och blivit kändis i ett land som är kändiskåtheten själv.

Detta till trots så bjuds det på exakt samma saker som i andra bloggar skrivna av tonårstjejer, inläggen handlar om mode och skönhetsprodukter av allehanda slag,kärlek,sex och allt annat som hör de ljuva tonåren till. Obligatoriskt är även att i princip varje dag lägga upp bild på "Det här har jag på mig idag", eller som det ofta utrycks "Dagens outfit"

Skillnaden ligger istället i blondinbella-hypen och kändisskapet i sig. Istället för krogrundor och efterfester i hökarängen är det stureplan,galor och kändisfester som gäller för blondinbella. Och när din stereotypiska tonårsbloggare berättar om förmiddagsfikan med fnitterpatrullen, det vill säga tjejkompisarna, berättar "bella" istället om hur hon varit på "lunchmöten"

Förutom detta , är blondinbella precis som vilken annan tonårsbloggerska som helst. Bara att hon är mer hypad än alla de andra tillsammans. Trots att det är samma produkt. Blondinbella är inte ett unikum. Hon bara behandlas som ett, utav både media och svenne banan.

*Bellme.se - En sidoblogg till blondinbella.se, i samarbete med ett företag som heter kreativa butiker AB säljs det dagligen ett stycke billigt mode,skönhet och design krims-krams till fyndpris.  Ett tämligen smart och säkerligen välkommet komplement till huvudbloggen alltså. Men seriöst företag? Nja.

Visst, nog fan kan jag ge "blondinbella" att hon har visat prov på goda mängder driftighet  och målmedvetenhet.

Vad förväntas jag göra? applådera och belöna med kakor? Icke. Sverige är fyllt med målmedvetna och driftiga 18åringar som tar för sig och faktiskt trots ung ålder tycks veta vad de vill här i livet. Så återigen,blondinbella är inte ett unikum. Bara en ovanligt känd och hypad målmedveten 18åring i en flock av tiotusentals.
Avslutning/Hälsning

Detta vill jag ha sagt , hypen kring blondinbella måste få sitt slut. Låt tösen skriva sin blogg och driva sin "nätbutik", till förmån för alla de unga tjejer som läser och roas utav det. Men för allt som är heligt, stoppa nyhetsinslagen,skvallret,blogg-krigen,och de förbannade löpsedlarna , det räcker nu.

Vad kommer annars härnäst? Blondinbella tamponger?! Blondinbella toapapper?! Blondinbella actionfigurer?! Blondinbella-spelet?! Blondinbella-tablettaskar?!

Jag ryser bara vid tanken. Det var för mycket redan när KISS överexponerade sig själva på detta vis.

Avslutningsvis tänker jag sända en hälsning till bloggfenomenet själv, inför detta inlägg besökte jag logiskt nog blondinbella.se , det översta inlägget fick mig att hajja till.

Bella skriver här att hennes pojkvän under kvällen hade beklagat sig över hennes "orakade" ben och "sunkiga klädsel"

Sveriges mest kända bloggerska får då ordentliga samvetskval, hon anser sig ha hamnat i "sunkträsket" förbannar sig själv åt hur hon klätt sig för kvällen och att hon inte gått gestapo med rakhyveln innan hon satte sig i teve-soffan.


Ni ser ju själva , träskmonstret har vaknat , bröööl.

.....Nej... kanske inte riktigt va.... flickan på bilden är söt som socker , överhypad eller inte.

Så för tusan, Bella.... det är OK att ha på sig ett par boxertrosor med snobben och en lila mysdress under en hemmakväll,och det är mer än OK att inte ha ben lena som silke hemma i tevesoffan. Har du en pojkvän som ifrågasätter det så är det dags att säga ordentligt ifrån.

Så ska du resonera. För då tänker 300.000 unga tjejer på exakt samma sätt , tänk på det söta du.

Så.... nu har jag sagt mitt i frågan. Och jag lär inte säga så mycket mer heller. Det får som sagt vara nog nu.

Ta hand om er //C

"The gods"

Ikväll låter jag en tokdeffad Brad Pitt , en mesig Orlando Bloom och en väldans macho Eric Bana härja runt i min teve,då jag ser om Troja , för femtielfte gången ungefär.

Håller ju på med ett skolarbete om antiken , och filmen sägs vara rätt korrekt gentemot det vi läser. Så why the hell not.

Inte mig emot , jag gillar Troja , har väl egentligen bara ett litet problem med den. Och det är Peter O Toole som i rollen som kung Priam i varje scen han är med tjatar om en enda sak.

"We must honor...... the gods"

"We must trust ......the gods"           

"Do not mock .....the gods"

"Do not question....the gods"

Jäkla tjat på gubbstollen. Men men det och orlando blooms mjäkighet till trots så är det en grym film,According to Chriz.

Nu ska jag käka pizza , Ha det! //C